Intressant om hästar

Hästar är sådana fantasifulla varelser! Även om du aldrig lärt dig att rida, kan du spendera hela ditt liv och studera dem och fortfarande ha mycket att utforska. Här är några intressanta fakta om hästar.

Här kommer exempel

Ja, hästar sover stående Det är tydligt när de sover, men bara under korta tider.

Hästar kan inte rapa

Hästar har ett enda matsmältningssystem. Det är rätt! Hästar kan inte rapa, åtminstone inte på det sättet som människor gör. De kan inte kräkas eller andas genom munnen som människor gör heller. En hästs matsmältningssystem är som en enkelriktad gata, till skillnad från nötkreatur och andra idisslare som bearbetar mat för att sen tugga den igen. Även om de har ett ganska effektivt sätt att bearbeta de hårda och fibriga livsmedel som deras foder har, kan detta långa, enkelriktade system, orsaka problem som resulterar i kolik.

Hästen ålder kan tas reda på med hjälp av dens tänder

Du kan beräkna hästens ungefärliga ålder med tänderna, men inte dess exakta ålder. Ibland lever en häst längre än vad tänderna visar, så extra försiktighet behövs när man uppskattar ålder på äldre hästar.

Hästar kan bli över 30 år gamla

Hästar kan bli över 30 år gamla
Hästar kan bli över 30 år gamla

Hästar, som människor lever längre än någonsin. En av de vanligaste frågorna om hästar är “hur länge lever en häst”. Svaret kan överraska dig. Vår kunskap eller hästnäring, hästvård och veterinärmedicin har ökat. På grund av detta, precis som den mänskliga livslängden har ökat, så har hästens livslängd ökat också.

American Quarter Horse är världens mest populära ras

Den mest populära rasen är Quarter Horse. Uppskattad av nybörjare och professionella ryttare är American Quarter Horse världens mest populära ras.

Arabiska hästar har en kortare ryggrad än andra raser

Arabiska hästen är grunden till många andra lätta hästar. De har också några unika egenskaper. Arabiska hästar har kortare ryggkotor, rygg och svansben än andra hästar. På nätet finns en hel del om den arabiska hästen och dess unika historia och egenskaper.

Hästar är växtätare

Hästar betar gräs. Människor är allätare, lejon är köttätare, och hästar är växtätare. Hur deras tänder ser ut, och deras matsmältningssystem är alla typiska egenskaper hos växtätare.

Hästar är flockdjur

Hästar lever i små flockar eller grupper precis som många andra flockdjur. Hästar i det vilda lever i små flockar, och hushållshästar känner sig mer bekväma när de också har följeslagare. Det kan vara ganska stressigt för en häst att leva ensam. För att hålla din häst glad, behöver den en (helst häst) vän. Det finns som sagt mycket annat intressant om hästar att betrakta. Men dessa är ett par exempel. Du skulle, som vi beskrev ovan, spendera hela ditt liv och studera dem och fortfarande ha mycket att utforska. Läs gärna vidare om våra andra hästartiklar så kommer du snabbt att märka att det finns massvis med intressant fakta om hästar som djur och varelser. För många betraktas de som människans bästa vän. Hästar är fantastiska varelser helt klart.

Hästar är flockdjur