Ridning och säkerhet

Ridning är uppfriskande, uppfriskande och roligt, men med denna spänning kommer risker. Att rida din häst är också otäckt och farligt i viss utsträckning. Det handlar om hastighet, styrka och oförutsägbar natur som kan orsaka olyckor på ett snäpp.

Det är viktigt att få god praktisk erfarenhet av säker ridning för att veta hur man styr, stoppar och vänder. Dessa är viktiga indikatorer som du och din häst kan träna på tillsammans. En bra tränare kommer att kunna vägleda dig genom denna process, även råd om hur man undviker vissa vanor som kan orsaka olyckor för både ryttare och häst. Som ryttare måste du vara medveten om möjligheterna och försiktig i din omgivning hela tiden. Kontrollera att alla spännen är säkrade, se till att inga stygn dyker ut och är intakta. Det är viktigt att dom har rätt storlek så att dom sitter tajt och trygg.

Viktiga ridningstips

För det första är det av största vikt att lära sig att hantera din häst. Att connecta med din häst, hantera dem med omsorg och fingertoppkänsla är mycket viktigt. Din tränare kommer att träna dig om hur du hanterar din häst och styr dem i din takt. Dessa färdigheter kommer att byggas på genom övning och för dig som ryttare och hästen till en gemensam komfortzon, vilket gör ridningen till en trevlig upplevelse. Se sedan alltid till att hästen är redo och som amatörrytt är det nödvändigt att ha en sadel och säkerhetsväst som används för att stödja dig genom resan. Läs vidare på nätet om sadelmontering för mer information om detta. Vi är nu bara ett par steg från din stora åktur. Montering en viktig faktor för trygg ridning. Se till att omkretsen är rätt så att den håller sadeln på plats. Monteringen görs vanligtvis från hästens vänstra sida och till att börja med kan du använda hjälpmedel – ett monteringsblock. Var försiktig när du närmar dig och hoppar på din häst, för att inte skrämma honom med några plötsliga händelser eller ryck. Härifrån fortsätter du och hästan att rida, stanna och vända. Dessa är alla färdigheter som kräver övning och kan förbättras när du går.

När du är igång kan du börja öka tempot och rida snabbare. Du måste själv känna på vilket tempo som är rätt för dig och hästen. Intuition är viktig. Under hela denna riderfarenhet är det absolut nödvändigt att lära sig några tekniker och tips som kan vara livsnödvändiga vid en nödsituation som att avveckla av sig snabbt och upprätthålla andra säkerhetsåtgärder hela tiden. Det är bäst att undvika vägar som har trafik, mörka områden och andra vägar med svårare omständigheter. Var allt förberedd som en proffsig ryttare, ridutrustning måste alltid användas, hård hjälm, reflekterande västar, bröstskydd, gripstövlar och säkerhetsstöd. Se till att du bryr dig och behandlar din häst väl efter en ridresa. Det finns ganska mycket att tänka på, men det viktigaste är ditt sunda förnuft, intuition och tipsen här ovan. Läs mer än gärna vidare på nätet om andra säkerhettips.