Varför lära sig rida

1) Det finns många värdefulla och viktiga lärdomar att lära av genom att vår ungdom deltar i ett ridningsprogram för hästar.

2) Vi, är övertygade om att hästar och ridning är bra för ungdomar. fysiskt, intellektuellt, emotionellt och andligt.

3) Bra hästar och bra instruktörer hjälper till att göra skapa ryttare, bra ryttare och goda människor.

4) Ridning är en fysisk aktivitet som förbättrar träning, styrka, flexibilitet och uthållighet. Ridning kräver också skicklighet, balans och samordning.

Fem till anledningar

5) Ridning får ungdomen att gå ut och vara aktiv och ut oavsett väder året runt. En gång i tiden var det inte så vanligt, men nuförtiden, när så många skolor eliminerar träning från läroplanen, är ridning kanske det enda sättet för en del ungdomar att utnyttja fördelarna med fysisk aktivitet och träning. För hästar och för människor är fysisk aktivitet i grunden för god hälsa. Begränsad rörelse och förlossning är inte naturliga eller hälsosamma. När det gäller hållning och andning, gör ridning en enorm skillnad som är märkbar i skolan och hemma.

6) Ridning lär ungdomen saker som klassrumsföreläsningar inte kan. Genom att interagera med hästar och titta på bra förebilder lär ryttarna mycket mer än vanliga färdigheter. De lär sig att vara uppmärksamma och ödmjuka med medkänsla samt empatiska. De lär sig att ha tålamod. De lär också mod och beslutsamhet.

7) Ryttare lär sig att ta ansvar för sina egna handlingar och för konsekvenserna av dessa handlingar. Detta är en väsentlig träning för skolan, för college, för karriär och för livet som vuxen och förälder och som medborgare.

8) Ridning är inte begränsat till hästar – Ryttarnas attityder och vanor kan tillämpas hela livet. Att lära sig att ta hand om hästar kan tillämpas på konsten att ta väl hand om människor. Det är en idealisk utbildning för framtida föräldrar.

9) Underhåll av hästar och städning av stallar, är sysslor som måste göras. Oavsett om det varit en trevlig eller frustrerande dag innan, måste man när dagen är även, se till att hästens behov uppfylls. Det är det som krävs av goda föräldrar också.

10) Ridning och ridning distraherar inte ungdomar från sina studier – de hjälper dem att studera mer effektivt. Ridning innebär disciplin och självdisciplin. Uppmärksamma ryttare lär sig att uppskatta värdet av systematisk, progressiv träning. De lär sig att söka sig till sina studier och de lär sig att hålla sig fokuserade, arbeta hårt – och smart.

11) Ryttare lär sig att förstå betydelsen av processen. När du rider kan du inte kopiera andras svar, eftersom det inte bara handlar om att få rätt svar, utan att få svaret på rätt sätt.

12) Med hjälp av bra lärare (människor och hästar) lär de sig själva, och de lär sig hur de lär sig bäst – och vilken typ av undervisningsmetoder som de tycker är mest användbara och effektiva. De lär sig också några väldigt praktiska sociala färdigheter. Det finns en hel del andra fördelar.